reis-florida

Wil jij graag naar Amerika? Denk dan eens aan Florida! Deze staat in het zuiden van Amerika is perfect voor een strandvakantie, maar ook een enerverende rondreis! Vooral als je met kinderen een verre rondreis wilt maken dan is Florida een goede reisbestemmingen. Door de combinatie van stranden, pretparken, leuke steden en avontuurlijke activiteiten in de natuur heeft het hele gezin hier topvakantie. Ontdek welke bezienswaardigheden in Florida jij kunt zien tijdens een rondreis!

Miami is de hoofdstad van Florida en vaak de plaats van aankomst als je het vliegtuig uitstapt na een vlucht over de Atlantische Oceaan. Voordat je vertrekt naar andere plaatsen in Florida is het leuk om een paar dagen in Miami te blijven. Zo kun je lekker acclimatiseren op de stranden van Miami Beach of South Beach. De omgeving van South Beach is vooral in de avonduren populair vanwege de goede uitgaansmogelijkheden. Andere interessante wijken in Miami zijn Little Havana waar je je waant in Cuba en het Art Deco District met veel gebouwen in art deco stijl en de Ocean Drive waar veel inwoners pronken met dure auto’s.

Als liefhebber van pretparken is Orlando hét walhalla. Er zijn weinig steden die zó veel pretparken hebben. Het meest populaire pretpark is Walt Disney World. Disneyland in Florida heeft verschillende themaparken die je met een meerdaagse toegangspas allemaal kunt bezoeken. Ook Universal Studios staat hoog op het lijstje bij velen. Dit attractiepark is gebaseerd op de filmindustrie. Orlando heeft nog veel meer pretparken zoals Legoland, SeaWorld en het Kennedy Space Center waar je je een astronaut voelt. Ontdek zelf met een vakantie in Florida waarom dit de ‘City of Fun’ is!

Florida kent ook een prachtig natuurgebied. Helemaal in het zuiden van de staat ligt het Everglades National Park. Dit natuurpark is het thuis van alligators, slangen, flamingo’s, dolfijnen en pelikanen. De beste manier om dit het moerassige gebied te verkennen is met een airboat. Vanaf het water kun je de wilde dieren perfect spotten! 

Ten zuiden van Florida ligt het meest zuidelijke punt van Amerika. Via de Overseas Highway (een snelweg met veel bruggen over zee) kun je de eilanden van de Florida Keys bezoeken. Vanaf het vasteland rijd je over maar liefst 42 bruggen om bij het zuidelijkste puntje van Amerika te komen: Key West. Dit tropische eiland is een paradijs voor strandliefhebbers. Trek zeker een paar dagen uit om dit eiland te genieten van een exotisch verblijf! 

reis-florida

Een rondreis door Florida boeken? 

Een rondreis Florida is niet iets wat je ieder jaar doet. Laat je waardevolle reis daarom goede verzorgen door een Amerika specialist. Een reisadviseur die veel weet van Florida geeft je uitgebreid advies over hoe jij een zo leuk mogelijke rondreis kunt ervaren. Zoek daarom naar een reisbureau die gespecialiseerd is in Florida zodat je reis in goede handen is. Een tip om je rondreis Florida extra leuk te maken: combineer Florida met een rondreis door andere Zuidelijke Staten en ontdek steden vol (muziek)geschiedenis zoals Nashville, New Orleans en Memphis! Laat je verrassen door een rondreis Zuidelijke Staten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.