bezienswaardigheden letland

Letland staat niet bekend als een van de voor Nederlanders klassieke vakantielanden. Eigenlijk is dit vreemd als je je bedenkt wat voor bezienswaardigheden in Letland je allemaal kunt aantreffen. Sowieso is dit een land met een overweldigend natuuraanbod. Ook stedenliefhebbers komen in deze middelste Baltische echter totaal niets tekort. Hieronder beschrijven we vier van de meest interessante Letse steden die je tijdens een vakantie in Letland zeker zou moeten bezoeken. 

bezienswaardigheden letland

Riga

Riga is met afstand de grootste stad van het land. Bovendien is het de hoofdstad. Wat betreft moderne voorzieningen loopt Riga wel een stukje voor op de rest van Letland. De meeste toeristen vind je in deze stad echter in het oude centrum. Bedenk je namelijk dat het historische centrum van Riga op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De Dom en het stadhuisplein zijn hoogtepunten die je hier niet mag missen.

Liepaja

Liepaja is voor de Letse economie een erg belangrijke stad. Dit is namelijk de grootste havenstad van het land. Bovendien vind je hier een internationaal vliegveld. De stad zelf is vooral aantrekkelijk dankzij de zandstranden en het natuurpark dat je er vindt.

Ventspils

Een stukje noordelijker aan de westkust ligt de stad Ventspils. Dit is een stad die wat chiquer is dan de meeste andere steden in Letland, iets dat je ook merkt aan de iets elegantere sfeer die er hangt. Het grote marktplein en de straten rondom lenen zich hoe dan ook uitstekend voor een lange middag flaneren en winkelen.

Jurmala

Van alle badplaatsen is Jurmala waarschijnlijk het meest geliefd. Bijzonder zijn hier sowieso de witte zandstranden. Opvallend zijn ook de lieflijke houten woningen die je in Jurmala vindt. In de omgeving van deze badplaats kun je overigens ook uitstekend wandelen en fietsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *