binz

Het Duitse eiland Rügen, dat je vindt in het oosten van het land (in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern), trekt elk jaar weer vele duizenden toeristen, ook uit Nederland. Dit is namelijk ten eerste een eiland met veel groen, dus een gebied waar de natuur volop haar kans krijgt haar gang te gaan. Verder biedt Rügen diverse leuke dorpjes en enkele steden die zeer de moeite waard zijn. Veel toeristen kiezen de plaats Binz als uitvalsbasis. Dat is ook niet zo raar als je je bedenkt wat Binz allemaal te bieden heeft. Hieronder lees je daar meer over.

binz

Welke hoogtepunten biedt Binz?

Wanneer je een aantal dagen of weken in Binz verblijft, breng dan zeker een bezoek aan de volgende toeristische hoogtepunten:

  • Een zandstrand van maar liefst vijf kilometer lang.
  • Het boomkroonpad dat je vlak bij Binz vindt. Dit pad loopt tussen de boomtoppen door. Je komt langs verschillende fraaie uitzichtpunten.
  • Jachtslot Granitz: dit prachtige negentiende eeuwse kasteel ligt in een bosgebied net buiten Binz. Beklim je de toren, dan zal een fraai uitzicht over het eiland je welgevallen.
  • Het oldtimermuseum van Binz, waar je speciale auto’s uit al lang vervlogen tijden kunt bezichtigen.
  • Prora: dit is een gebouw dat alleen al vanwege z’n grootte indrukwekkend is. In de dertiger jaren van de vorige eeuw werd dit pand in opdracht van Adolf Hitler gebouwd als vakantiecomplex. In het museum dat bij het gebouw hoort leer je er alles over.

Op deze manieren is Binz te bereiken

De meest logische manieren om in Binz te geraken zijn per trein en met de auto. Reis je per auto, dan volg je vanaf de stad Stralsund de B96 naar Bergen. Dan volg je de B196 en de L29 tot Binz. Binz heeft verder twee treinstations. Vanuit Stralsund kun je er een directe trein naartoe pakken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *